14.11.2014 1472

OKULUN TARİHİ GELİŞİMİ

Okulumuz; yöre halkı-devlet işbirliğiyle inşa edilmiş ve 1941 yılında Atatürk İlkokulu adıyla hizmet vermeye başlamış.

Sekiz Yıllık Zorunlu İlköğretm Yasasıyla 1997-1998 eğitim-öğretim yılından itibaren Atatürk Mehmet Otan İlköğretim Okulu adıyla hizmet vermeye devam etmiş.

6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Yasasıyla 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren Atatürk Mehmet Otan İlkokulu adıyla ilkokula dönüşmüş ve halen hizmet vermeye devam ediyor.

Okul binamız zaman içinde tadilat ve plan değişikliği görerek bugünlere gelmiş ve halen bu binada hizmet veriyoruz.

Bünyemizdeki iki anasınıfı şubemiz, hayırsever İbrahim& Sabiha CENGİZ ailesi tarafından ogulları merhum Süleyman CENGİZ adına yaptırdıkları , 2020 yılı haziran ayında inşaatı tamamlanan binada 2020-2021 eğitim öğretim yılından beri devam eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz taşıma merkezi olup; Hacımusa,Pınarbaşı mahallelerindeki ve Çiftlik mevkiindeki eğitim çağındaki öğrenciler taşınmaktadır.

2021-2022 Eğitim öğretim yılında; anasınıfı dahil  7 derslikte; 128 öğrenci, 2 okul öncesi öğretmeni, 5 sınıf öğretmeni, 1 ingilizce öğretmeni, 1 geçici çalışan, 2 idareciyle hizmetimiz devam ediyor.